Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Än finns det chans!

Under mellandagarna kunde jag läsa på Twitter att juryn som utser vilka noveller som ska få vara med i Ordberoende Förlags novellsamling #Älskanoveller – 30 nyanser av saknad, skulle ha fler överläggningar efter årsskiftet. Så jag fortsatte att vänta med spänning. Kommer min novell bli antagen?
 
Dock började jag tvivla när jag såg att novellsamlingen redan ligger ute på deras hemsida. Jag tyckte att det kändes konstigt att de inte meddelat oss som deltagit om vår novell kommit med eller inte. Fast antagligen blev inte min novell utvald och till skillnad från Ariton Förlag, hade de kanske inte tid att meddela oss som inte kommit med. Lite dålig stil kan man tycka, men det är ju sådant som händer.
 
 
Fast när jag nu fick deras nyhetsbrev, tändes hoppet återigen;
 
"I maj släpps #Älskanoveller - 30 nyanser av saknad. Vad byter saknad för dig, för oss alla? Titeln kan förbeställas i webbshoppen (se nedan). Urvalet inför vilka som kommer att medverka i den är inte helt klart, juryn har en sista överläggning kvar innan alla vinnare kommer att meddelas. För dig som skickat in ett bidrag - håll ut!"
 
Det ska bli spännande att se när överläggningarna är klara. Jag håller dig uppdaterad.
Taggar: #Älskanoveller - 30 nyanser av saknad, #älskanoveller, Ordberoende förlag;

Första novellen inskickad till Hemmets Veckotidning

Nu har jag äntligen blivit färdig med att ha gjort klart och skickat in en novell till Hemmets Veckotidning. Om de sedan vill köpa den eller ej återstår att se.
 
 
Den här gången blev det ingen nyskriven novell, utan jag redigerade en novell som jag skrev som en uppgift på ett nationellt prov på gymnasiet 2006 - Ett gammalt hus berättar. Novellen har tidigare legat uppe på hemsidan, men jag har nu valt att ta bort den tills vidare.
 
Antagligen passar novellen inte riktigt in i den sorts noveller som veckotidningen brukar publicera, men det lär jag märka. Nu ska jag försöka mig på att skriva en helt ny novell som sedan ska skickas in till tidningen. Jag har dock inte bestämt mig ännu för vilken genre det ska bli.Följ min blogg med Bloglovin
Taggar: Ett gammalt hus berättar, Hemmets veckotidning, noveller, sälja noveller;

Ett lyckat avslut

Ett av mina mål det här året är ju att avsluta novellsamlingen Alla dessa känslor. Tanken med novellsamlingen är att novellerna där ska behandla olika känslor, såsom exempelvis avundsjuka, kärlek, ilska etc. Hur väl jag lyckas får vi se när jag är klar med projektet.
 
 
 
Den senaste novellen i samlingen som jag har skrivit på, handlar om avundsjuka och den blev ganska mörk. Problemet är bara att jag inte kan skriva ljus och glädjefullt, fast jag ville helst inte avsluta en redan mörk berättelse så mörk som jag tyckte att den blev. Därför satt jag och funderade och bollade även lite idéer med min make. Till slut kom jag på ett slut som jag själv tyckte var ganska lyckat. Det är inget "och så levde de lyckliga i alla sina dagar", men det inger hopp. Jag hoppas att läsarna tycker likadant. :-)
 
Redan nu tänkte jag höra mig för om det finns någon som skulle vilja agera testläsare av novellsamlingen när den blir klar. Dock ska man vara beredd på att det inte blir ett fysiskt exemplar, utan endast ett pdf-dokument som jag kommer att maila ut. Är du intresserad? Anmäl dig i så fall genom att skriva en kommentar till det här inlägget. Du måste ange din mailadress, men du behöver inte vara orolig eftersom det är bara jag som kommer se den. :-)
Taggar: Alla dessa känslor, avslut, noveller, novellsamling;