Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Mitt bidrag till Maketes skrivtävling

Den 7 februari skrev jag om Maketes skrivtävling som gick ut på att man med max hundra ord skulle skriva början till en berättelse. Man skulle utgå från bilden på sidan. Jag skickade in mitt bidrag på nittionio ord den 9 mars.
 
Fast jag skrev mer än bara en början. På min vardagsblogg har man vid två tillfällen kunnat läsa två "sagor" som jag skrivit. Dessa baserade jag på spelet Setrak när jag var aktiv där. Mitt bidrag till tävlingen var alltså början till en sådan - dock nyskriven - saga.
 
 
Jag funderar på att utveckla de här tre sagorna till en enda berättelse. Eller, snarare att jag ska skriva en längre berättelse där dessa tre sagor utgör en del av den berättelsen. Fast det får bli senare när jag har avslutat mina pågående projekt som jag aldrig tar mig tid att jobba på.
 
Skulle du vara intresserad av att läsa en sådan berättelse? Som är lite som en saga?

Chans att bli årets bästa novell!

En annan novelltävling som pågår just nu är den som Collings Förlag håller i. Med maximalt 35.000 tecken ska man skriva en novell som berör och imponerar på juryn så mycket att novellen utses till årets bästa svenska novell. Man ska skicka in den senast den 30 april 2013 till niklas@collingsforlag.se.
 
 
Jag har ännu inte haft tillräckligt med tid och ork att delta i de andra novell-/skrivtävlingarna som jag har tipsat om, men jag är definitivt sugen på att vara med i den här. Problemet är bara att komma på vad jag vill skriva om. Såvitt jag kan se finns det inga begränsningar vad gäller tema. Nu gäller det alltså att spåna fram ett ämne. :-)