Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

"Alla dessa känslor" är nu borttagen

Eftersom jag inte har tid att uppdatera novellsamlingen Alla dessa känslor på Kapitel1, har jag valt att istället ta bort den. En annan anledning till borttagandet var att det inte var särskilt många som läste novellsamlingen ändå.
 
Jag kommer att justera den en smula genom att skriva om vissa noveller och byta ut andra. Som den ser ut idag är novellsamlingen ganska svag och ojämn. Mina testläsare har heller inte haft tid att läsa den och ge mig feedback. Men det gör inget. Jag ska försöka ta nya tag så snart jag kan. Just nu är det mycket som far runt i huvudet - det är ganska mycket som jag vill göra.
 
 
 
En av dessa funderingar är om jag ska ge Vänd andra kinden till ett nytt försök, fast på ett nytt sätt. Som den ser ut nu (innan jag tog en paus), utspelar den sig i Malmö, men i ett fiktivt bostadsområde. Jag funderar på om jag ska skippa det fiktiva och istället ta ett område som verkligen existerar. Eventuellt kommer jag byta namn på min huvudkaraktär Jennifer. Jag skulle vilja ha samma namn som karaktären i min och Hanans roman Att slukas av mörker, men det känns inte rätt även om just det namnet ligger mig varmt om hjärtat.
 
Det är som sagt ganska mycket att fundera kring just nu. Vad jag behöver göra är att ta en sak i taget. Men det är svårt - just nu har jag minst en miljon idéer som bråkar om uppmärksamhet.
 
Blir det så här för dig också? Hur gör du då?
Taggar: Alla dessa känslor, Att slukas av mörker, Vänd andra kinden till, skriva;

Någon form av julkalender?

Jag vet att det är mitt i sommaren och att det sista som man vill tänka på just nu är jul och vinter. Tro mig, det gäller även mig. Sommaren är min favorittid på året, så just nu njuter jag för fulla drag av den efterlängtade värmen. Men, ibland behöver man också tänka lite framåt och det är det jag gör nu.
 
Varje jul är det fler och fler bloggare som anordnar julkalendrar på sina bloggar. Hos bokbloggare är det inte ovanligt att det bakom luckorna döljer sig boktips eller författarintervjuer. Nu när jag har suttit och grejat lite med mina noveller, har jag funderat på om jag till jul ska testa på att också ha en julkalender på den här bloggen och/eller på hemsidan. Det kommer i så fall inte bli den typ av luckor som jag nämnde ovan, utan i sådana fall blir det noveller. Om det blir en varje dag har jag inte bestämt än. Som sagt är den här funderingen fortfarande på planeringsstadiet.
 
Vad tycker du? Hade en sådan julkalender varit intressant? Hur ofta hade du i så fall velat att luckorna skulle publiceras? Vilket tema hade du velat ha? Ska samtliga noveller utspela sig under vintern, eller går det bra med noveller under andra delar av året också?
 
Som sagt finns det en hel del att fundera på. Fast jag kommer bara ge det ett försök om det finns intresse, för om det inte finns intresse för en sådan här julkalender känns det ganska meningslöst att ha en. Inte sant?
Taggar: julkalender;

Ibland får man tänka om

Tanken var ju tidigare att jag skulle arbeta med romanen, men som jag har förklarat innan verkar det inte som att det riktigt fungerar att göra det just nu. Tror att det är för mycket som rör sig i mig för tillfället som jag behöver ta itu med.
 
 

Istället har jag börjat "jobba" med de noveller som jag redan har skrivit. Har planerat att föra in dem i datorn så jag har alla samlade. Just nu bor de i olika skrivblock som jag har. Kanske dyker vissa av novellerna upp på min hemsida och Kapitel1. Jag får helt enkelt se.

För det fall du är intresserad, finns det redan några noveller upplagda på hemsidan (och Kapitel1). Det är bara att kika in och läsa. :-)