Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Novell nummer 4

Nu finns novell nummer fyra att läsa i Alla dessa känslor (som ligger uppe på Kapitel1). Novellen heter Desperationens ansikte och handlar om lockelsen att göra vad som helst för att komma undan. För att må bra. Oavsett vad det kostar.
 
Klicka på bilden för att komma till novellsamlingen.
 

Startskottet för "Besatt"

När jag i slutet av oktober var på väg ned till mina föräldrar, påbörjade jag en synopsis för romanprojektet Besatt.
 
Egentligen är jag inte särskilt förtjust i det arbetssättet. Oftast skriver jag bara på och ser var jag hamnar. Visst brukar jag ha en idé om var jag på ett ungefär vill komma, men jag brukar inte tänka igenom idéerna särskilt mycket. Dock har jag insett, efter att ha kikat på en del förlags hemsidor i och med Alla dessa känslor, att en del förlag kräver att man har gjort en synopsis.
 
 
 
Till min förvåning gick det faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag har lagt upp det på ungefär samma sätt som jag och Hanan gjorde under arbetet med Att slukas av mörker. Skillnaden den här gången är att jag skriver en kort sammanfattning med fullständiga meningar, under varje kapitel. När vi arbetade med Att slukas av mörker, skrev vi punktlista under varje kapitel.
 
Antagligen kommer den att förändras under skrivandets gång, men jag ska försöka hålla mig till den så långt det går.

Första kommentaren!

Det märks att jag inte är särskilt bra på att marknadsföra mig själv. Hittills har jag bara fått en enda kommentar på Alla dessa känslor och den novell som var den lyckligt lottade, var Avskyvärd kamp:
 
"det finns något ärligt och rått i den här texten som griper tag i mig. Du skriver med känsla. Bra jobbat!"
 
Kommentaren fick mig att le. :-) Och bli en smula varm inombords. Det tycks finnas hopp för mig i alla fall!