Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Skrivutmaningapril #16 - gestalta lust

Hjärtat stannade till ett ögonblick när han tog hennes hand, där de satt bredvid varandra i soffan. Därefter kändes det som om hjärtat försökte ta igen de förlorade sekunderna genom att banka på i superfart.
 
Hon kramade hans hand och lät fingertopparna smeka den hud som de kom åt. För att försöka dölja att andningen blivit tyngre, särade hon en aning på läpparna.
 
 
 
Samtidigt som hon diskret sneglade bort mot honom, bet hon sig försiktigt på insidan av underläppen.
 
För sin inre syn såg hon hur hon lät sina händer smeka hans bara bröstkorg, medan hon satt gränsle över honom. Hur hon långsamt böjde sig framåt och nafsade tag i hans ena öronsnibb...
 
När katten koppade upp i knät, ryckte hon skrämt till. Fast hettan i hennes kropp pyrde fortfarande.
Taggar: gestaltning, skrivutmaning, skrivutmaningapril;

Skrivutmaningapril #15 - gestalta irritation

Inte nu igen! Vad var det för fel på folk? Varför var var och varannan människa tvungen misshandla svenska språket på det här sättet?
 
 
Han märkte att han gnisslade tänder - igen. Av någon anledning hade han en tendens att göra det när han blev upprörd - oavsett hur lite eller hur mycket.
 
 

 
Först var han på väg att klicka bort inlägget, men hejdade sig med fingret på musknappen. Istället kopierade han texten, klistrade in den i ett skrivdokument och rättade till de språkliga felen - med rött såklart - innan han skickade dokumentet till inläggsskrivaren.
 
Fast det hjälpte föga. Tänderna fortsatte att gnissla och han kunde inte tänka på något annat än det faktum att folk tycktes bli dummare och dummare.
 
Han dängde bestämt sin knutna näve i bordet och snörpte ihop munnen.
Taggar: gestaltning, skrivutmaning, skrivutmaningapril;

Helgens lästips i Hallands Nyheter idag

I ett försök att göra reklam för antologin Över en regnbågsfika, tog jag kontakt med Hallands Nyheter i veckan och igår blev jag uppringd av Agnes, som tyckte att det lät intressant. Idag tipsar hon om antologin som helgens lästips:
 
 
Jag är fortfarande inte helt bekväm med att synas på det här sättet, men om jag vill fortsätta att skriva och kanske även ge ut böcker, måste jag lära mig det.
 
Det går också att läsa helgtipset på deras hemsida, men då måste man vara prenumerant.
 
Nu vet du i alla fall vad du ska läsa i helgen!
Taggar: Ariton förlag, Hallands Nyheter, Över en regnbågsfika;