Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Ibland måste man våga chansa

Som jag berättade häromdagen har jag nu som mål att komma igång med skrivandet igen och att jag ska ta denna vandring i små steg. Jag har som sagt blivit klar med novellen till Kapitel1:s novelltävling och jag har i princip redigerat den utvalda novellen till Ariton Förlags uttagning - ska bara skriva in den i datorn och eventuellt putsa lite till på den.
 
 
Vad jag däremot inte hade räknat med, var att delta i någon annan novelltävling. Fast idag lade jag mitt bidrag till Hemmets veckotidnings novelltävling  i postens gula brevlåda. I ett kuvert såklart. Novellen som fick denna äran var ingen mindre än novellen som jag skrev utifrån Johannes bild It's a magical mystery time. Jag funderade tidigare på att lägga upp den på hemsidan, men som tur är blev det aldrig av och jag kunde därför delta i nämnda novelltävling. Vi får se hur det går.
 
Som om detta inte vore nog, funderar jag på att även delta i en annan novelltävling - Content centrals novelltävling. Jag har dock inte riktigt bestämt mig för om jag ska försöka mig på att skriva en helt ny novell eller återanvända en av mina äldre noveller. Jag har fortfarande lite tid på mig att fundera.
 
Det känns som om jag har lite flyt i alla fall. :-) Tummen upp för det!
Taggar: Content Central, Hemmets veckotidning, novelltävling;

Steg 1 avklarat!

Yes! Nu har jag blivit klar med redigeringen av  Om "om" inte fanns och den deltar nu i tävlingen Månadens novell på Kapitel1. Ifall du vill läsa novellen, finns den här (den finns även på min hemsida under fliken "Noveller").
 
Jag var dock lite förvirrad och en aning dum när jag skulle fixa i ordning novellen på Kapitel1. Den har sedan tidigare legat uppe för allmän beskådan och jag har tidigare fått en kommentar på den. Mitt problem var dock att jag inte lyckades lägga upp min nya omslagsbild. Novellen lades från början upp på den tiden då jag inte var gift och därmed fanns inte Berggren med på omslaget. Jag gjorde om det, men varje gång som jag försökte lägga upp den nya bilden, ville den inte visas. Jag förstod ingenting.
 
 
Till slut tog jag bort hela boken - med kommentar och allt - och det  var då jag insåg vad det var jag hade gjort fel. Det var inget tekniskt strul på Kapitel1 eller med min novell. Däremot var bildfilen för stor. Efter att jag hade justerat bildstorleken lite, fungerade det utmärkt att få fram omslagsbilden. Typiskt! Men men, jag får se det lite som att jag börjar om på ny kula med novellen. Den är ju trots allt redigerad och deltar i en tävling.
 
Om "om" inte fanns skrev jag under mitt andra år på gymnasiet. Inspiration till novellen fick jag från mina egna känslor som jag hyste för en kille som var helt och hållet olik mig själv. Jag började fundera på vilka känslor som två personer i en sådan situation kunde tänkas ha - eller inte ha - för varandra. Vilka tankar man kunde tänkas tänka. Dock ska jag påpeka att Sara i novellen INTE är jag själv. Det är ingen självbiografisk novell som jag har skrivit.

Dags för nya tag igen

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Då jag har haft det lite kämpigt en tid, har det inte riktigt fungerat med mina olika skrivprojekt som jag har försökt dra igång. Jag har till och med upplevt så mörka stunder att jag funderat på att sluta skriva helt. Fast jag är inte riktigt beredd på att ge mig. Inte riktigt än.
 
Dock ska jag försöka med små steg till att börja med istället för jättesprång. Bara tills jag kommer igång. Mitt första steg är att delta i Kapitel1:s tävling Månadens novell. För månaderna juni, juli och augusti är temat "Olika barn leka bäst" och där har jag beslutat att delta med novellen Om "om" inte fanns. Problemet är dock att den novellen i dagsläget är cirka 1.200 tecken för kort, så det innebär att jag behöver jobba lite med den. Vi får se hur det går. Jag har till den 14 augusti på mig.
 
 
Nästa steg är att skicka in en novell till Ariton Förlags uttagning till deras nya novellantologi. Du kan läsa mer om den här. För den här uppgiften har jag valt ut novellen Det är ditt val. Även den hehöver omarbetas - till och med mer än novellen ovan. Med andra ord kommer Det är ditt val i slutändan att vara delvis nyskriven. Med det här projektet har jag till den 7 september på mig.
 
Jag kommer redogöra här på bloggen för hur det går med de olika projekten.