Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Knivigt beslut

I morse när jag satt och åt frukost tillsammans med vår honkatt började jag fundera kring mitt romanprojekt Besatt. Trots att jag inte har någon färdig synops tänkte jag försöka påbörja i alla fall prologen. Den vet jag nämligen hur jag vill ha. Men det var när jag satt och tänkte på hur jag ska inleda den som en annan tanke väcktes. En tanke som kan tvinga mig att ändra om i innehållet i Besatt.
 
Idén till det här romanprojektet föddes när Hanan föreslog att jag kunde vidareutveckla min novell med samma namn till en roman. I mina öron lät det intressant och genast vaknade några andra idéer till liv, som jag valde att kombinera med grundtanken med novellen Besatt.
 
 
Fast i morse slog det mig att mitt romanprojekt och novellen har väldigt lite gemensamt. Så pass lite att man inte kan kalla romanprojektet för en vidareutveckling. Därmed ställdes jag inför två val. Antingen fortsätter jag på den linjen som jag har tänkt, eller så gör jag om det och verkligen utgår från novellen när jag skriver. Att låta båda idéerna bli romaner tycker inte jag är så lockande eftersom de båda kommer likna varandra. I grunden handlar båda berättelserna om samma sak.
 
Jag tror att det får bli att romanen ska utgå från novellen även om det innebär omplanering. Dock kommer en majoritet av namnvalen bestå, vilket innebär att ett och annat namn från novellen byts ut.

Att markera dialoger

Taggar: dialoger;

Mitt bidrag till novelltävlingen

I tisdags blev jag klar med mitt bidrag till Skrivas novelltävling med temat "På vägen". Till en början hade jag problem med att komma igång eftersom jag inte riktigt visste hur jag skulle tolka temat. Jag valde i alla fall att till sist tolka det som att något händer när man är på väg någonstans.
 
Novellen fick namnet "Intet nytt" och utspelar sig på ett tåg när personen är på väg till jobbet. Kan redan nu klargöra att den inte handlar om mig själv, trots att det kan vara lockande att tro det. Så småningom kommer man kunna lyssna på novellen på hemsidan.
 
För mig innebär inte de här tävlingarna i första hand att jag vill vinna, även om en vinst givetvis skulle vara trevligt. Det är utmaningen som tävlingarna ger mig som är det viktigaste för mig. Genom utmaningarna får jag möjlighet att utveckla mitt skrivande. Jag tvingas att tänka på nya sätt i och med tävlingarnas regler, jämfört med hur jag tänker när jag skriver fritt.
 
Men det märks tydligt att jag inte skriver lika ofta. Jag känner mig rätt ringrostig när jag skriver. Fast det är bara att kämpa vidare. :-)
 
Jag fortsätter att hålla utkik efter olika tävlingar och håller dig uppdaterad om jag hittar något intressant.