Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Att vilja, men inte kunna

Tänk dig att du befinner sig på en plats där inspiration till att skriva flödar. För varje ögonblick fylls du mer och mer av viljan att skriva, men samtidigt känner du att du inte kan. Om du hade fått ett papper framför dig skulle du inte ha kunnat få ned ett enda ord på det.
 
Vid sådana tillfällen blir man minst sagt frustrerad. För mig innebär skrivandet någon form av mental befrielse och att då inte kunna förmedla när man verkligen vill är jobbigt. Och ju mer min skrivförmåga är blockerad, desto mer försöker min hjärna att pressa fram orden. Dock utan framgång.
 
Hur brukar du lösa sådana här situationer?

Tips för att hitta korrekturfel

Eva Holmquist ger fem tips på sin blogg "Tröst för ett knytt" för hur man ska hitta sina (eller andras) korrekturfel. Läsvärt inlägg!
 

Min nyaste novell finns nu att läsa

Nu finns min nyaste novell "Ovälkommet smygande" att läsa på hemsidan under "Noveller". Med den här novellen deltog jag i ICA-kurirens novelltävling för 2012. Den är baserad på ett inlägg på min personliga blogg där jag försökte beskriva en känsla. En känsla som kommer av att obehagliga tankar och känslor plötsligt fyller en och hur man innan dess kämpar för att inte tänka eller känna det där.
 
"Ovälkommet smygande" kommer ingå i min novellsamling "Alla dessa känslor" som jag för närvarande arbetar med.
 
Om du hellre vill lyssna på novellen går det att göra här nedan. Uppläsare är jag själv.
 
 
Taggar: Ovälkommet smygande;