Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

100-gränsen nådd!

När jag i början av oktober i år startade mitt "författarkonto" på Instagram, trodde jag inte att jag så här snart skulle ha fått 100 följare. Men i skrivande stund har jag faktiskt nått den gränsen:
 
 
Visst, jag är medveten om att några av dessa konton eventuellt är troll- eller spamkonton. De uppenbara har jag faktiskt anmält som spam, men de jag är mer tveksam till har jag låtit vara. Även om jag inte förstår hur en medelålders amerikansk man kan ha glädje av mina inlägg - som enbart är på svenska - vill jag inte riskera att anmäla en oskyldig person. Men även om man räknar bort dessa "hjärndöda" konton, kommer jag ändå upp i cirka 100 följare. Hur roligt är inte det?
 
Några av dessa följare har börjat följa mig efter att jag valt att följa dem, men de allra flesta har börjat följa mig på eget initiativ och det känns ännu roligare! Annars kan man gärna tro att de som följer mig efter att jag börjat följa dem, enbart gör det just för att jag följer dem. Den "kulturen" tycks ju leva kvar här och där.
 
Något som jag tycker är småroligt, är att en bokbloggare - vars blogg jag följt i det tysta (= inte kommenterat eller liknande) i några år - följer mig på Instagram. När jag såg det kunde jag inte låta bli att le.
 
Ska bli spännande att se när jag lyckas komma upp i 200 följare. Fortsättning följer!
Taggar: följare på instagram, författare på instagram, instagram;

Underbara Johanna

Syntolkning: Aldrig hade hon trott att hon skulle hamna i den här situationen. Att hon skulle ha denna bottenlösa tomhet inom sig. Att hon skulle sitta och söka efter det snabbaste sättet att dö på.
 
 
Ovanstående är det inledande stycket i min novell Underbara Johanna, som finns med i Ariton Förlags novellantologi Över en regnbågsfika.
 
 
 
Är du intresserad av att läsa mer av novellen? Jag säljer antologin - signerad - för 170 kr (ink frakt). Ifall du är intresserad av att köpa den, kan du antingen kommentera det här inlägget (glöm i så fall inte att också ange din e-postadress - det är bara jag som ser den) eller skicka ett mail till jessica.berggrenturban@gmail.com, så löser vi detaljerna med betalning, var boken ska skickas etc.
 
Taggar: Ariton förlag, Underbara Johanna, Över en regnbågsfika;

Skrivutmaningapril #26 - gestalta avund

Hon log. Hon skrattade. Hon kramades. Fast inombords smulades hon sönder. Sekund för sekund.
 
Hennes syster var lyckan personifierad i det här ögonblicket. Och vem kunde klandra henne? Hela hon var en framgångssaga.
 
Systern hade fått allt serverat på ett guldfat genom hela livet. Bra betyg. Ett välbetalt jobb. Systern var gift. Systern hade barn. Och nu hade systern till och med blivit författare och det verkade som om ALLA älskade systerns bok. Hon mådde illa.
 
 
Hon själv hade ingenting. Hon hade fått kämpa som tusan för sina medelmåttiga betyg. Alla killar hon inledde en relation med tycktes bara se henne som någon form av sexleksak och lämnade henne så fort något annat - "bättre" - dök upp. Hon vantrivdes så mycket på sitt jobb att hon hade blivit deprimerad och fick äta medicin dagligen.
 
Med påklistrat leende sneglade hon på sin syster, som praktiskt taget strålade. Det högg till inom henne. Hon började önska att systern skulle misslyckas med något. Vad som helst, det behövde inte vara något stort. Bara det blev en spricka i systerns så perfekta fasad.
 
Varför var livet så orättvist?
Taggar: gestaltning, skrivutmaning, skrivutmaningapril;