Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

"#älskanoveller - 30 nyanser av frihet" kommer den 12 maj!

Ordberoende förlag har nu meddelat att det blir releasefest den 12 maj 2017 - då #älskanoveller - 30 nyanser av frihet släpps. Om du är nyfiken på vilka novellister som medverkar i antologin, kan du se det här. Jag medverkar själv med min novell Allt har sitt slut.
 
Dessvärre har jag ingen möjlighet att kunna ta mig till Stockholm för releasen, vilket jag inte hade möjlighet till förra året heller. Det känns lite tråkigt, men så blir det ibland. Livet kommer emellan. Kanske kommer jag kunna vara med på releasefesten nästa gång jag medverkar i en antologi. Man vet aldrig!
 
 
Förra årets #älskanoveller-antologi.
 
Det ska bli spännande att få hålla antologin i min hand och att sedan få läsa övriga novellisters bidrag.
 
Det här blir den tredje antologin som jag medverkar i. Börjar nästan känna mig som en novellistveteran. ;-)
Taggar: #älskanoveller, #älskanoveller - 30 nyanser av frihet, Ordberoende förlag;

"Vad skulle min bok handla om?"

Jag snubblade över nedanstående fråga, som jag tyckte skulle vara kul att besvara:
 
Bokbloggsfråga: Om du skulle skriva en bok, vad skulle den då handla om? Barn-, ungdoms- eller vuxenbok? Skönlitterär eller faktabok? Och vilken genre?
 
Jag håller faktiskt på att skriva en bok, utöver novellsamlingen som jag försöker bli klar med. Kanske kan jag få tummarna ur ändan under föräldraledigheten. ;-) Boken har blivit lite liggandes nu under arbetet med novellsamlingen - som också i skrivande stund dessvärre har stannat upp.
 
Den bok - inte novellsamlingen - som jag håller på med, är en skönlitterär berättelse. Tanken är väl att den ska rikta sig till vuxna, men vi får se hur det blir i slutändan. Jag inser att det antagligen är till min egen nackdel, men jag är inte särskilt förtjust i att genrebestämma det jag skriver. Det får läsaren själv avgöra. Fast om jag måste bestämma en särskild genre, lutar berättelsen nog åt thriller-hållet. Det är åtminstone det som är min tanke. Jag får se i slutändan hur väl jag lyckas med det.
 
 
 
 
Nu till handlingen! Berättelsen har sin grund i en novell som jag skrev för ett antal år sedan och som handlar om en kille som blir lite besatt av en tjej han lär känna. Novellen jag skrev baseras på en bekantskap som jag själv hade för över tio år sedan. Eller, det var i alla fall därifrån som jag fick idén till novellen. Jag sade upp bekantskapen med en dåvarande vän, efter att jag kommit på honom med att ljuga om en sak för mig. Egentligen var det en skitsak, men eftersom jag inte kände att jag kunde lita på honom efter det, var det bättre att säga upp vänskapen. Jag var tydlig med att jag inte ville ha något mer med honom att göra. Trots det fortsatte han med jämna mellanrum under flera års tid att försöka få kontakt med mig. Detta kontaktsökande upphörde dock efter det att jag tagit studenten.
 
Jag har ändrat lite i romanen jämfört med den ursprungliga novellen, men grunden är densamma.
 
Utöver det finns det ytterligare ett ofärdigt romanmanus. Den berättelsen baseras på min högstadieupplevelse och är därför lite tung att skriva. Fast jag har som mål att få även det manuset färdigt! :-)
Taggar: handling, roman;

Novellen är nu "korrad"

I fredags hade språkgranskaren gått igenom min novell som ska medverka i #älskanoveller - 30 nyanser av frihet och skickade då tillbaka den till mig för genomgång. Efter några mail fram och tillbaka kom vi till slut fram till hur vissa justeringar skulle göras. Till min glädje var det inte alls lika många ändringar som i förra novellen och språkgranskaren tyckte att min novell var välskriven. Det gjorde mig glad att läsa den kommentaren. :-)
 
 
 
 
Om jag förstod det rätt är det den här veckan som antologin ska tryckas. Ska bli spännande att få hem den och se vilka andra novellister som medverkar! Förra gången var det enbart kvinnor. Blir det samma sak nu? Framförallt ska det bli spännande att få läsa de andra novellerna och se hur de övriga novellisterna har tolkat temat "frihet".
 
Som vanligt har jag tagit lite av min egen erfarenhet i min novell. Jag skriver bättre när jag har åtminstone ett korn av min egen erfarenhet med i det jag skriver.
 
Hör gärna av dig om du är intresserad av ett ex av antologin. :-)
Taggar: #älskanoveller, #älskanoveller - 30 nyanser av frihet;