Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Där sprack det

Ny novellsamling på gång?

Jag har slutfört min andra novell som jag låtit inspireras av en av Johannes vackra bilder. Den här gången valde jag ut Forest shadowplay och tillsammans med filmusiken till Avatar, lyckades jag få ihop en novell som handlar om den mystiska huldran. Dock blev jag inte riktigt nöjd med den och jag är inte säker på att jag vill ha den titeln som jag först valde. Inte blev det heller bättre av att jag mitt i allt, fick inspiration till en ny novell på ungefär samma tema.

Just nu funderar jag på om jag ska försöka skriva ihop några noveller om huldran och sätta ihop dessa till en samling? Egentligen är det kanske inte det mest lämpliga tillfälle att göra det just nu eftersom jag gärna vill arbeta med (och helst slutföra) mitt romanprojekt. Fast ett litet sidoprojekt hade kanske inte skadat. Jag får se vad jag orkar och hinner med.

Ibland är det lite problematiskt när man vill göra så många olika saker, men inte har tid och ork till allt. Fast själva skrivarbetet är kul! :-)

Vad är ett namn ..?

När jag skrev noveller i början, var jag alltid noga med att alla mina karaktärer skulle ha namn. Ofta tänkte jag inte igenom namnvalet särskilt mycket, utan brukade nästan ta första bästa som jag kom på.
 
 
 
Nuförtiden är jag inte lika förtjust i att namnge alla karaktärer. Ibland händer det att jag inte ens skriver ut vilket kön personen har. Just det "knepet" använde jag och Hanan oss av när vi skrev prologen till Att slukas av mörker. Vi ville att vem som helst skulle kunna känna igen sig i personen. Visst brukar jag själv ha en bild av min karaktär, men jag gillar tanken på att var och en som läser, själva ska få bilda sig en uppfattning.

Vad anser du? Är det bra eller dåligt att författaren varken namnger eller ger karaktären ett kön?