Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Novellgenomgång på Kapitel1

Igår skrev jag ett inlägg på min vardagsblogg där jag nämnde skrivsidan Kapitel1.se. Jag blev då sugen på att ta mig en titt på sidan. Har inte varit särskilt aktiv där på cirka två år. Därför har jag varken läst några nya noveller eller lagt upp några egna. Fast så snart testläsarna har läst Alla dessa känslor (och det ska de få göra när jag har redigerat klart), kommer som sagt novellerna i samlingen att läggas upp på Kapitel1, en efter en.
 
Hur som helst, jag loggade in på Kapitel1 idag och kikade igenom de noveller som jag tidigare lagt upp på sidan. Det slutade med att jag tog bort alla utom tre stycken. Hur länge de får vara kvar får jag se. För att vara helt ärlig är jag inte särskilt nöjd med dem. Å andra sidan brukar jag inte vara särskilt nöjd med de noveller som jag skriver.
 
Dock fanns det en novell som väckte upp begravda känslor hos mig - Bara på låtsas. Jag hade nästan glömt bort den, men efter att ha läst den fick jag lust att göra något mer med den. Kanske omvandla den till en roman, eller bara förlänga den. Jag vet inte. Jag får se vilket jag gör. Men det får jag göra efter att romanprojektet Besatt är klart. Just nu vilar det projektet i väntan på att novellsamlingen ska bli klar. Och så måste jag ta mig tid och ha ork till att jobba med den. Men det kommer. Jag får ha tålamod. :-)

Nya poddfiler finns att lyssna på!

Nu har även novellen Ovälkommet smygande (som ska ingå i samlingen Alla dessa känslor) och ett utdrag ur prologen till Att slukas av mörker, blivit inlästa och upplagda på Soundcloud. Dock har jag inte gjort någon omläsning, utan jag använde mig av de ljudfiler som jag använde till att göra videoklippet/ljudinspelningen på Videofyme. Eventuellt kommer jag i framtiden att göra nya inspelningar, men det får vi se när det kan bli av.
 
Jag har bäddat in ljudfilerna ifall du är sugen på att lyssna.
 
 
 Att slukas av mörker


Ovälkommet smygande

Nu är slutet nära

Nu är samtliga noveller som ska ingå i Alla dessa känslor skrivna. Totalt blev det 14 noveller. Kortnoveller ska jag kanske poängtera att det är. Jag har mixat både gamla och nyskrivna noveller, så de är eventuellt på olika kvalitetsnivåer. Dock har jag försökt att redigera till dem så att skillnaderna inte ska vara så uppenbara. Problemet är bara att man tyvärr stirrar sig blind på sina egna texter.
 
 
 
Så snart jag har fått in alla noveller i dokumentet, ska jag låta testläsarna få läsa och sedan fälla sina domar. Efteråt ska novellerna också få synas en och en på Kapitel1. Det är nog den här biten som är den mest nervösa - att få veta vad andra tycker om det jag har skrivit. Skrivandet blir på riktigt då och oavsett vad jag försöker intala mig själv, är texterna personliga. De är en del av mig. Mina skapelser. När kommentarerna kommer, kommer jag förmodligen inte våga läsa dem till en början. Förmodligen av rädsla för att de som läser ska tycka som jag - att mina texter inte håller måttet. Men jag kommer läsa alla kommentarer. Det måste jag. Hur ska jag annars kunna utvecklas?
 
När jag har skrivit novellerna har jag faktiskt försökt utmana mig själv genom att skriva dem så långa som möjligt. Jag är nämligen väldigt dålig på det. Mina noveller blir alltid så väldigt korta. Varför vet jag inte.
 
Men den här resan ska bli spännande. Känns som om det är nu det hela börjar. Mot äventyret!