Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Arbetet med novellsamlingen är nu återupptaget

Under min semester (v. 32-34) satte jag mig vid något tillfälle och jobbade lite med novellsamlingen som jag till och från har hållit på med i några år nu. Jag har bestämt mig för att en gång för alla försöka bli klar med den, så att jag kan fortsätta med romanerna som bara ligger och "skräpar".
 
Jag fick delvis skriva om novellen som jag senast skrivit, eftersom jag insåg att den ursprungligen hade blivit ganska lik den novell som finns med i Över en regnbågsfika. Det kan bero på att jag skrev dem ungefär samtidigt och då var jag inte säker på att Ariton förlag skulle välja ut Underbara Johanna till att medverka i antologin.
 
 
 
När jag skriver det här inlägget, tror jag att jag vet vad som delvis fått mig att aldrig få tummarna ur ändan och slutföra mina skrivprojekt. Förutom tidsbrist är det också rädsla - rädsla för att ta steget och skicka det jag skrivit till förlag. Vid blotta tanken på att skriva ihop ett följebrev, får jag panik.
 
Därför försöker jag nu att inte tänka så långt, utan nu försöker jag fokusera på själva skrivandet och färdigställandet. Vad som sedan händer är framtidens bekymmer.
Taggar: novellsamling, skrivprojekt;

Skrivutmaningapril #17 - gestalta förakt

Såklart. Naturligtvis. Vad kunde hon annars ha förväntat sig?
 
Med gråten i halsen knep hon ihop ögonen. Hårt. Mycket hårt. Så pass hårt att det började värka kring ögonen och hon såg ljusflimmer i mörkret. Tänderna pressades mot varandra, så pass att hon trodde att de skulle krossas.
 
Efter några sekunder slappnade hon slutligen av. Klumpen i magen hade inte försvunnit. Inte heller obehaget som lurade i varenda cell i kroppen.
 
När hon öppnade ögonen, såg hon inget annat än den lilla chokladbiten som låg på bordet framför henne.
 
 
 
Vad hade hon inbillat sig? Att den lilla chokladbiten skulle vara ofarlig? Hon fnös samtidigt som hon vred på huvudet en aning. En känsla av äckel vällde upp inom henne, precis som om hon sett en mycket brutal och mycket blodig scen i en skräckfilm. Hur hade hon kunnat tillåta sig att ens tänka tanken på att stoppa i sig det där?
 
Att äta det där var precis som att ge sig själv en dödsdom. Hon skulle bli tjock, vilket skulle innebära att hon blev ful, vilket skulle innebära att ingen skulle vilja ha med henne att göra, vilket skulle innebära...
 
Hon orkade inte tänka tanken till slut och tog istället ett djupt andetag. I nästa sekund tittade hon ned mot magen. Hon knep - hårt - tag i "bilringen", som bildades av att hon satt ned, och drog. Att tillåta sig själv att bli det här kunde inte bero på något annat än svaghet och mycket dålig - nästintill obefintlig - disciplin. Eller så hatade hon sig själv i grund och botten.
 
Chokladbiten slängde hon i papperskorgen.
 
Taggar: gestaltning, skrivutmaning, skrivutmaningapril;

Min nya hemsida!

I helgen blev den äntligen klar! Min nya hemsida:
 
 
Du hittar den på www.jessicaberggrenturban.se.
 
Den känns lite proffsigare den här gången, jämfört med den tidigare hemsidan som jag hade. Alla bilder - förutom omslagen till novellantologierna - är det jag som tagit. Jag kommer att fortsätta förbättra och uppdatera den hela tiden. Bland annat har jag några noveller som fanns på min tidigare hemsida som ska läggas upp.
 
Hoppas att du blir nöjd!
Taggar: författarhemsida, hemsida, ny hemsida, www.jessicaberggrenturban.se;