Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Presentation? Check!

Senast den 19 april ville förlaget ha in porträttbild och presentationstext som ska vara med i Över en höstfika. Bilden fixade jag i ordning under påsken, men presentationen var lite knivigare. Vad är viktigt och intressant att veta om mig? Vad är ointressant? Dagen innan deadline hade jag i alla fall fått ihop en text och mailade in den tillsammans med bilden och den korrekturlästa/-rättade novellen. Jag ska erkänna att jag satt en stund med muspekaren på "skicka" innan jag slutligen klickade iväg mailet.
 
Det ska bli intressant att se hur den tryckta boken kommer se ut, fast om jag känner mig själv rätt kommer jag antagligen inte våga se efter. Ja, jag kan vara ganska feg av mig.
 
Nu återstår alltså att meddela förlaget hur många exemplar jag vill köpa samt förlagets releasefest och mitt eget fikaevent. Jag har inte hunnit fundera särskilt mycket över det, men det lutar nog åt att bli en privat tillställning för de närmaste. Känns som att det blir enklast så.
Taggar: Ariton förlag, Över en höstfika;

"Det är ditt val" är nu korrekturläst

Jag tror att hjärtat stannade till för ett ögonblick idag när jag såg att jag hade fått mail från förlaget och att det var korrekturläsningen av Det är ditt val. Det var nu som det skulle avgöras. Hur mycket skulle jag behöva ändra ..? Enligt förlaget skulle det finnas två olika färgmarkeringar; turkost innebar att korrekturläsaren hade ändrat, medan gult innebar att korrekturläsaren föreslog att man skulle ändra men att det är upp till författaren att ändra om man vill.
 
 
 
Det var därför med stor förvåning som jag öppnade dokumentet och såg att det bara fanns en enda turkos markering. Först trodde jag att mobilen hade blivit knäpp eller att det var för ljust så att jag inte kunde se ordentligt, men när jag öppnade dokumentet i datorn också, insåg jag att det bara var den lilla turkosa markeringen i hela novellen. Det var dessutom ingen farlig markering. Jag hade skrivit "dem ..?" och nu vill korrekturläsaren att mellanslaget mellan "dem" och "..?" ska tas bort. Jag ska kika närmare på vad grammatikreglerna säger om det. Jag är nämligen rätt säker på att det ska vara mellanslag, fast jag kan ha fel.
 
Behöver jag ens nämna att jag är glad? :-D Tänk att det där mellanslaget var det enda som korrekturläsaren ville ändra. Fast å andra sidan innebär det inte att denne tycker att kvaliteten på novellen är bra. Det kan ju också vara att det inte finns något annat grammatiskt att anmärka på. Jag vet faktiskt inte vilka direktiv korrekturläsaren fick.
 
Men jag är ändå glad! :-)

Avtalet har nu hittat hem

Det var med spänning igår som jag öppnade kuvertet från Ariton Förlag och upptäckte att det var avtalet som äntligen hade kommit. Med ännu större spänning satte jag mig imorse för att läsa det. Bortsett från eventuellt en liten detalj, är jag faktiskt nöjd och ser fram emot mitt deltagande i novellsamlingen. :-) Jag avvaktar dock svar från förlaget rörande den där lilla detaljen innan jag skriver på och skickar tillbaka.
 
Jaha, då är nästa steg att skriva ihop en presentation. Man kan ju bli gråhårig för mindre ...
Taggar: Ariton förlag;