Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Skrivutmaningapril #8 - gestalta längtan

Med en djup suck sköt hon bak skrivbordsstolen en smula och stirrade oseende framför sig. Redan innan hon hade hunnit avsluta dagens skrivpass, hade tankarna vandrat långt iväg. Det hade skett smygande, så hon hade inte märkt det förrän hon insåg att hon inte längre hade koll på vad det var hon skrev.
 
"Det beror säkert på hennes sms i förmiddags", mumlade hon sorgset.
 
En av hennes vänner skulle bli utgiven på ett av landets största förlag. Efter flera års slit och väntan. Efter oändliga "Tack, men nej tack". Äntligen hade vännens dröm slagit in. En dröm som de båda delade - var och en på sitt håll.
 
 
 
Hon hade naturligtvis blivit glad å sin vän vägnar - det här var ju hur stort som helst - men samtidigt hade hon känt ett styng av sorg.
 
Efter det hade hon knappt kunnat tänka på annat än den dagen då hon själv skulle bli utgiven på förlag. Tanken kändes svindlande och glädjen skulle vara enorm. Hon kunde inte föreställa sig hur det skulle kännas att se sitt namn på en bok - en riktig bok - i en affär. Då skulle alla minsann få se! Hon skulle visa dem att hon minsann också kunde åstadkomma något. Hon skulle äntligen visa att hon var någon!
Taggar: gestaltning, skrivutmaning;

Ytterligare medverkan

Jag har ju tidigare avslöjat att jag kommer att medverka i Ariton förlags kommande novellantologi Över en regnbågsfika. Ska bli så spännande att läsa de andras bidrag!
 
Hur som helst. Du minns kanske att jag berättade att jag skickade in ett bidrag till Ordberoende förlags "tävling" om att få medverka i deras kommande antologi #älskanoveller - nyanser av passion? Tidigare hade de meddelat att antologin skulle ges ut i juni, så nu hade jag accepterat att jag inte skulle komma med i den, i och med att jag inte hade hört något. Och för min del gjorde det inget. Jag ska ju redan medverka i en antologi i år.
 
Men igår fick jag följande mail från Ordberoende förlag:
 
 
Jag ska alltså medverka i ytterligare en antologi i år! Jag kunde inte sluta le efter att jag hade läst mailet (när jag väl hade vågat öppna det...).
 
Det här ska verkligen bli kul. Det verkar som att ganska många har valt det sexuella perspektivet i sina noveller till den här antologin. Det har inte jag gjort. Fast mer än så tänker jag inte avslöja, utan du får läsa novellen i antologin och se vad jag menar.
 
Antologin berknas ges ut i november i år.
Taggar: #älskanoveller, Ordberoende förlag, nyanser av passion;

Skrivutmaningapril #7 - Gestalta nyfikenhet

Deras blickar möts för en sekund. Därefter tittar hon åter på det som den äldre håller i handen. Hon vänder lite på huvudet, som om svaret skulle träda fram enklare då.
 
Ännu en gång möts deras blickar, men den här gången varar stunden längre. Den äldre ler varmt och uppmuntrande.
 
 
 
Då bestämmer hon sig. Trevande sträcker hon fram handen mot föremålet och försöker greppa tag om det. Till slut lyckas hon. Varsamt för hon det närmare sig och utan att fundera vidare, för hon det till sin mun.
 
Efteråt tittar hon på föremålet i sina händer och därefter ser hon den äldre i ögonen igen. Den här gången besvarar hon leendet.
Taggar: gestaltning, skrivutmaning;