Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Kommer medverka i "#älskanoveller - 30 nyanser av saknad"!

Nu har jag äntligen fått svar från Ordberoende förlag och de erbjuder mig att ingå i novellsamlingen #älskanoveller - 30 nyanser av saknad! När jag först såg mailet i inkorgen, vågade jag inte öppna det. "Åh, nej!" var min första tanke. Jag kände på mig att det skulle stå något i stil med "tack, men nej tack". Så det var med nervositet som jag öppnade mailet och när jag läste inledningen, satt jag bara och gapade.
 
"Kära novellist!
 
Juryn har nu enats, och vi vill härmed meddela att du är en av författarna som erbjuds att ingå i novellsamlingen #älskanoveller – 30 nyanser av saknad."
 
 
Det känns rätt stort för mig och framförallt som en form av bekräftelse på att jag trots allt har en viss läggning för att skriva. Annars skulle de väl inte ha velat ha med mig? Det här beskedet stärkte definitivt självkänslan och självförtroendet! Dessutom blir jag sporrad till att fortsätta att skriva. Vilken tur att jag inte har gett upp!
 
Novellen som kommer att medverka, har sin grund i en av mina egna erfarenheter. Fast den handlar inte om mig. Bakgrunden är (kortfattat) följande. Under låg- och mellanstadietiden umgicks jag mycket med en kille, som jag kom att se som min bästa vän. Under sista året på mellanstadiet samt under högstadiet, gick dock vår vänskap i kras och när vi slutade nian hade vi inte längre någon kontakt med varandra. För ungefär tre år sedan berättade min syster att den här killen hade kontaktat henne på Facebook och frågat hur det var med mig, eftersom vi inte hade setts sedan nian. Jag - som inte hade något intresse av att återuppta kontakten med honom med anledning av vad han hade varit med och gjort mot mig - tänkte inte mer på saken. Inte förrän jag skulle skriva en novell som handlade om saknad. Då tänkte jag återigen på min tidigare vän och började leka med tanken på hur en person som han eventuellt tänkte och kände efter alla dessa år. Jag måste dock påpeka att personen i novellen inte är min tidigare vän. Jag har som sagt bara lånat själva situationen.
 
Jag ska ta mig i kragen och bekräfta mitt deltagande i novellsamlingen så fort som möjligt. Jag håller dig uppdaterad om fortsättningen!
Taggar: #Älskanoveller - 30 nyanser av saknad, #älskanoveller, Ordberoende förlag, novellsamling;

Böckerna finns nu till försäljning!

På hemsidan har jag lagt upp köpinformation av böckerna Att slukas av mörker och Över en höstfika. Nu har jag valt att också lägga ut böckerna till försäljning via funktionen Bloppis här på Blogg.se.
 
Hittills finns annonsen för Över en höstfika upplagd och du hittar den här:
 
citiboard


Om du är intresserad av att köpa någon av böckerna, är det bara att mailja till mig (jessica.berggrenturban@gmail.com) samt ange ditt namn, vilken/vilka böcker du vill köpa, hur många exemplar, om du vill ha boken/böckerna signerad/signerade samt din postadress. Jag kommer då maila dig information om till vilket konto pengarna ska föras över. Så snart pengarna har kommit in på kontot kommer jag att skicka boken/böckerna till dig. :-)
 
Av någon anledning tycks annonsen publiceras två gånger i inlägget. Jag har försökt få bort den extra annonsen, men har inte lyckats.
Taggar: Att slukas av mörker, Över en höstfika;

Bra reklam?

Någon gång i höstas försökte jag mig på ett litet experiment med min vardagsblogg som gick ut på att jag lämnade av ett exemplar av Att slukas av mörker på tåget och i boken hade jag klistrat in ett meddelande där jag bad upphittaren lämna boken på ett annat ställe samt maila mig uppgift om var boken hade hittats samt eventuellt en bild på var boken hittats. Dock var det bara en som hörde av sig och efter det har jag inte hört något mer om boken, så jag har ingen aning om var den har tagit vägen. Lite synd, men jag hoppas att upphittaren har fått glädje av boken.
 
 
 
Hur som helst, den person som hittade boken undrade om det var ett sätt för mig att sprida reklam om mig, i egenskap av författare? Då hade jag faktiskt inte tänkt den tanken, men tyckte att det i och för sig inte lät så dumt. Därför försökte jag mig på detta i december förra året, när jag ändå åkte upp till Stockholm. Då lämnade jag ett exemplar av Att slukas av mörker på centralstationen i Stockholm och ett exemplar av boken på bussterminalen här i Falkenberg. I båda böckerna hade jag skrivit en liten hälsning samt adressen till min hemsida.
 
Hur pass bra marknadsföring detta var vet jag inte, eftersom det inte är någon som har hört av sig angående att böckerna har hittats, men jag tänker i alla fall intala mig att det är ett bra sätt att marknadsföra sig på. :-)
 
Har du andra tips på hur man kan marknadsföra sig?