Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Kombinerat födelsedagsfirande och releasefika

Varje medverkande författare i Över en höstfika skulle ha en releasefika i sin hemstad. Eftersom jag inte hittade något fik här i Falkenberg som jag var nöjd med, hörde jag med Ariton Förlag ifall det var okej om jag hade min releasefika här hemma. Det var det och därför passade jag på att kombinera fikan med mitt eget födelsedagsfirande tillsammans med min make, mina föräldrar samt min syster och hennes familj.

Självklart bakade jag tårtan själv och dagen till ära blev det följande;

 
 

Tårtan bestod av två bottnar, varav en färgades grön och en färgades röd/rosa. Mellan bottnarna hade jag Ahlgrensbilar-fluff och till sist hade jag spacklat tårtan med vit chokladsmörkräm. Tårtan kläddes och dekorerades med hemmagjord sugarpaste och texten skrevs med grön pyntgelé.

Smörkrämen blev dock en besvikelse, i och med att den inte smakade så mycket vit choklad som jag hade hoppats. När jag klädde tårtan började sugarpasten bråka med mig och bestämde sig för att smulas sönder. Aja, helheten blev i alla fall nästan likt det jag hade tänkt mig. Tårtan var i alla fall god och det är trots allt huvudsaken! :-)
Taggar: Ariton förlag, boktårta, födelsedagstårta, Över en höstfika;

Resultatet i Vilja Förlags manustävling

Då har jag slutligen fått resultatet i Vilja Förlags manustävling och dessvärre lyckades jag inte kamma hem vinsten. Lite tråkigt, men det är inget som jag hänger läpp för. Jag var själv nöjd med min novell och det är viktigast. Att delta i tävlingen var bara roligt eftersom jag då tog mig tid att faktiskt skriva en ny novell. Så fort jag får tid ska jag se om det finns andra tävlingar att delta i.
 
Du får gärna tipsa om de tävlingar/uttagningar som du själv känner till!
Taggar: manustävling, skrivtävling, vilja förlag;

Omdöme av "Att slukas av mörker"

På min vardagsblogg har jag berättat om ett litet experiment som jag har utfört/håller på att utföra; jag lämnade kvar en bok på tåget när jag var på väg till jobbet en morgon och i boken hade jag klistrat fast ett meddelande där jag bad varje upphittare att lägga boken på ett annat ställe än där den hittades samt meddela mig var respektive upphittare hade hittat boken. Den bok jag valde att lämna kvar var Att slukas av mörker.
 
 
Efter cirka en vecka fick jag svar från Jesper i Halmstad. Han hade hittat boken på tåget mellan Halmstad och Falkenberg och dessutom tagit sig tid att läsa boken;
 
"Då jag själv har en del erfarenhet av depression var titeln och handling något som fångade mitt intresse. Måste sägas att jag tycker boken är mycket intressant och välskriven då den även ger en bild av omgivningens attityder gentemot flickan Simadra."
 
Kul att boken uppskattades! :-)
Taggar: Att slukas av mörker;