Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Fint omdöme

Idag är det release av #älskanoveller - nyanser av passion, men det har ännu inte varit release av Över en fika kan allting hända. Mina två noveller har dock redan hunnit få ett fint omdöme från underbare Niclas Christoffer. Det beror i och för sig på att jag skickade antologierna till honom så snart jag fått dem.
 
Istället för att lägga upp skärmdumpar, väljer jag att återge hans omdöme i skrift. Jag har alltså skalat av emojis och lite annat småprat.
 
"Tack fina underbara du. Redan läst dina noveller lika bra som alltid. Den röda tråden måste bli nästan otrogen .... Jag behöver väl inte bli orolig?
 
Älskade novellen i Nyanser av passion... Tvisten som nästan ett skämt var underbart!
 
Som vanligt så blir man besviken på att det går så snabbt att läsa dem... Ser verkligen framemot att läsa en roman av dig en dag."
 
 
Jag kan knappt beskriva hur mycket det värmde att få läsa det - framförallt då jag verkligen kämpar mot tvivlet på mig själv och min förmåga att skriva. Och visst, även nu finns det en liten röst inom mig som säger att han säger så bara för att vara snäll och för att vi är bekanta. Dock jobbar jag på att tysta ned den rösten.
 
Tack Niclas <3
Taggar: Ariton förlag, Ordberoende förlag, hederlig research, mer komplicerat än så, niclas christoffer, nyanser av passion, över en fika kan allting hända;

Antologierna är här!

Jag har rätt så fullt upp just nu (dock inte med skrivandet ...) och är ganska slutkörd, men förhoppningsvis ordnar det upp sig snart. Hur som helst, det är därför som jag har missat att uppdatera dig om det senaste när det gäller novellantologierna. Du som följer mig på Instagram vet redan.
 
Fredagen den 16 november hämtade jag ut ett paket fyllt av passion.
 
 
I novellantologin #älskanoveller - nyanser av passion, medverkar jag med novellen Hederlig research - som är skriven med en hel del humor och ironi. Dem är inte självbiografisk, men jag ska erkänna att tanken på att göra en grundlig research för mitt skrivande inte är främmande.
 
På måndagen därpå, den 19 november, kom nästa antologileverans (Över en fika kan allting hända - där jag medverkar med novellen Mer komplicerat än så). Jag hade varit i kontakt med en mycket trevlig kille på Schenker som hjälpte mig att ändra leveransadressen till mitt jobb, eftersom jag inte hade möjlighet att vara hemma på de tider som de föreslog från början.
 
 
Den 27 november släpps den passionerade antologin och till första advent släpps fikaantologin. Om du är intresserad av att köpa någon eller båda av mig (signerade), är det bara att höra av dig.
Taggar: Ariton förlag, Ordberoende förlag, hederlig research, mer komplicerat än så, nyanser av passion, över en fika kan allting hända;

Med i 24Falkenberg.se

Igår när jag skulle hem från jobbet, fick jag ett oväntat samtal. Precis när jag hade stängt kontorsdörren och skulle låsa, ringde ett nummer som jag inte kände igen. Tjejen som ringde presenterade sig som Agnes och att hon ringde från 24Falkenberg.se och ville intervjua mig i anledning av det pressmeddelande från Ariton Förlag, rörande fikareleaseturnén i anledning av Över en fika kan allting hända. Nervös och småstressad svarade jag på hennes frågor, som resulterade i den här artikeln:
 
 
Nu när jag själv har läst intervjun, kände jag lite småångest när jag insåg att jag dels hört lite fel, dels missuppfattat en fråga som hon ställde. Det är därför som jag ger ett lite småkonstigt svar på en fråga. Nåväl, jag bjuder på det! Vad jag däremot inte var beredd på var att hon faktiskt tog med det mesta av mitt pladder. Haha! Jag trodde att hon skulle skala av lite... Aja, ni får ta mig för den jag är!
 
Det känns fortfarande lite läskigt, men även småroligt när jag blir intervjuad så här. Nu har det förvisso inte hänt så värst många gånger, men ändå. Vem vet, det blir kanske mer av den varan i framtiden.
 
Tack snälla Agnes för ett mycket trevligt telefonsamtal!
Taggar: 24Falkenberg.se, intervjuad;