Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Blir inte den tryckta versionen för min del ...

Nu i veckan fick jag svar från Ariton Förlag angående mitt bidrag till deras novellsamling Över en fika:
 
"Över 150 bidrag har vi fått till novellsamlingen ”Över en fika”. Det har varit en svår process att välja 30 berättelser bland alla dessa välskrivna, spännande och engagerande bidrag. Tyvärr är inte din berättelse en av de utvalda.

Jag har dock bestämt mig för att göra en e-bok med alla bidrag som inte kommer med i den tryckta antologin. Jag återkommer med praktiska detaljer kring detta inom några veckor.

Solsken,
Petra Ariton"
 
Jag satt och stirrade på det mailet en bra stund innan jag hajade. Min novell Det är ditt val kommer att vara med i en novellsamling i e-boksformat! För mig är detta stort. :-) Så snart jag själv har fått mer info kommer jag att berätta för dig. Med andra ord: håll ögonen öppna!
Taggar: Ariton förlag;

Ibland är inte tre par ögon tillräckligt

Just nu sitter jag och gör något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag sitter och läser igenom Att slukas av mörker på jakt efter stavfel. Efter att ha varit i kontakt med Förlagstryckeriet Vitterleken, som tryckte upp boken, har jag fått klartecken till att få rätta till stavfel - och endast stavfel - i boken. När det är gjort, kommer jag att skicka tillbaka manuset till tryckeriet och sedan kommer boken att finnas tillgänglig för den som vill ha ett exemplar. Jag kommer själv låta trycka upp ett antal exemplar, så om du är intresserad av att köpa boken är det bara att höra av dig till mig. Jag återkommer senare med prisuppgift.
 
 
Jösses, vad jag skäms när jag går igenom boken. Så många stavfel som vi tillät släppas igenom våra otaliga granskningar! Utöver stavfelen finns det en del andra språkliga fel och uttryck att ha synpunkter på. Gång på gång undrar jag hur det var möjligt, för vi var trots allt tre stycken som läste manuset om och om igen - jag, Hanan och vår handledare, som för övrigt var svensklärare. Fast å andra sidan hade vi ett tämligen pressat tidsschema för att hinna bli klara innan vi tog studenten, så vi är kanske förlåtna. Åtminstone lite. Jag inser också när jag läser boken att jag har utvecklats en aning i mitt skrivande. Så som jag skrev och uttryckte mig för sex, sju år sedan när jag var 18 år (imorgon fyller jag 25 ...), är inte så som jag skriver och uttrycker mig idag.
 
Ja, jag skulle mer än gärna vilja skriva om Att slukas av mörker helt, men samtidigt vill jag inte det. Så som den ser ut nu (bortsett från stavfelen) visar vilken nivå jag låg på då. Dessutom är det lärorikt att läsa den igen, för då ser jag hur jag inte ska skriva. Man lär så länge man lever. ;-)
Taggar: Att slukas av mörker;

Mitt bidrag till Ariton Förlags novellantologi

Igår skickade jag in mitt bidrag till Ariton Förlags novellantologi Över en fika. Man har till den 7 september på sig, men jag kände att det var lika bra att skicka in den nu när jag var klar.
 
Den utvalda novellen blev Det är ditt val och den skrevs ursprungligen under våren 2006, strax efter att jag avslutat kontakten och relationen med en person som jag trodde att jag tyckte om. Jag hade slutligen insett att han lurade mig och ljög för mig. Dessutom hade han ett sjukligt kontrollbehov som sakta bröt ned mig. Strax efter att jag avslutat relationen, fick jag ett mail där han slängde över all skuld på mig.
 
 
Inspiration till den novellen hämtade jag dels från nyss nämnda avslut, dels från en annan vänskap som jag avslutade eftersom det visade sig att min "vän" ljög mig rakt upp i ansiktet utan att ens skämmas över det. Dessutom fanns det ingen anledning för honom att ljuga för mig. Jag valde att citera mailet som jag nämnde ovan, i valda delar i novellen. Jag har givetvis ändrat lite så att det ska passa ihop med resten av innehållet.
 
Eftersom Ariton Förlag ville att bidragen delvis ska utspela sig över en fika, har jag fått ändra den ursprunliga novellen och jag tycker själv att resultatet blev ganska bra. :-) Och då ska du veta att det inte är ofta som jag tycker om mina egna noveller.
 
Nu är det bara att vänta och se om min novell blir antagen eller inte. Senast den 17 september får man veta resultatet. Spännande!
Taggar: Ariton förlag, novellantologi;