Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Resultat från Content Centrals novelltävling

I fredags fick jag resultatet från Content Centrals novelltävling, där jag skickade in tre bidrag. Jag varken vann eller blev en av de tio finalisterna. Visst känns det lite tråkigt, men det viktiga för mig var faktiskt att delta och komma igång med mitt skrivande. :-) Och det har jag verkligen gjort!
 
Varje novell fick ett betyg i form av poäng och det var två från jurryn som läste och betygsatte varje novell. Den totala poängen för varje novell var 60 poäng. Jag blev förvånad över mina novellers betyg. Den novell som jag trodde mest på, fick lite över medelpoäng och den som jag trodde minst på, fick mest poäng av mina tre noveller.
 
Jag känner mig inte alls nedslagen över resultatet. Som sagt var mitt huvudsakliga mål aldrig att vinna, utan ha en anledning att börja skriva/jobba på mina noveller. Fast visst hade en ny dator aldrig suttit fel. ;-D
Taggar: Content Central, novelltävling;

Resultatet av den här omgången av Månadens novell

Tja, vad ska man säga. Det gick väl inte jättebra för min lilla novell rent poängsmässigt. Jag fick en röst under tävlingen, vilket gav den tre poäng. Fast jag har fått fina kommentarer från andra medlemmar på Kapitel1 som jag kommer ta till mig. De verkade tycka att jag ska göra något längre projekt av Om "om" inte fanns. Det kanske jag gör. :-) Fast inte just nu.
 
Jag är faktiskt inte ledsen över att jag endast fick en röst. Dels för att en röst alltid är trevligare än ingen röst, dels för att mitt syfte inte var att vinna, utan få en anledning att försöka komma igång med mitt skrivande - vilket jag också har gjort! Just nu håller jag på att ordna med en grej, vilket du kommer få läsa om här inom en snart framtid. För ovanlighetens skull känner jag mig lite extra taggad. :-) Det här kan nog bli bra. Känns som om jag har flera bollar - skrivande bollar - i luften och ännu fler på planeringsstadiet. För att sammanfatta det med ett ord: spännande! :-D

Röstningen har nu börjat!

Jaha, då kan man börja rösta på sin favoritnovell (eller kanske favoritnoveller - man får rösta på tre stycken) i Kapitel1:s novelltävling Månadens novell. Temat är "Olika barn leka bäst". Jag deltar själv med min novell Om "om" inte fanns. Du hittar tävlingen här.
 
Jag har inte hunnit läsa alla bidrag än, men några har jag ändå haft tid att ta mig igenom. Det finns definitivt potential (och konkurrens!). :-) Har redan hittat fyra noveller som jag gillar, varav tre har fått mina röster. Den fjärde visste jag inte riktigt hur den passar in på temat. Därför valde jag att inte ge den min röst. Men den är bra skriven, så jag har lite dåligt samvete över att inte ge den min röst ...
 
Jag ska fortsätta att läsa bidragen och se om jag eventuellt ska ändra mina röster. En av de noveller som jag har röstat på är jag ännu osäker på hur bra den passar in på temat. Jag ser eventuellt kopplingen, men är ändå lite osäker.
 
Eftersom jag aldrig deltagit i den här tävlingen tidigare, ska det bli intressant att se utgången.
Taggar: Kapitel1, novelltävling;