Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Novelltävling för hallänningar!

Igår upptäckte jag en novelltävling som jag blev sugen på att försöka delta i:
 
 
 
 
Det är en del av satsningen "Hela Halland läser". Ämnet är "Utanförskap" och novellen får vara högst 5.000 tecken (inkl. blanksteg). För att få vara med och tävla måste man vara folkbokförd i Halland. Novellen ska vara inskickad till Hallands Nyheter senast den 4 mars 2017.
 
Jag har själv erfarenhet av just utanförskap och har redan en idé om hur jag skulle vilja skriva. Fast frågan är om jag kommer lyckas hålla mig inom tecken-gränsen? 5.000 tecken är ju inte så mycket. Inte om man vill förmedla alla de känslor som ett utanförskap innebär.
 
Nåväl, jag får fundera lite till och se om jag kommer på någon lösning.
Taggar: Hallands Nyheter, Hela Halland läser, novelltävling;

För många olika versioner

För flera år sedan läste jag ett tips från en författare om att det är viktigt att spara sina skrivprojekt på flera olika platser under arbetets gång, för det fall olyckan skulle vara framme och en av versionerna går förlorad. Ifall man då har back-up på ett annat ställe, har allt ens arbete inte gått till spillo.
 
Jag har försökt ta till mig detta och försöker därför alltid spara mina skrivarbeten på åtminstone två olika ställen. Dock har jag med åren blivit allt mer glömsk (och ändå är jag bara 27 år!), så ibland händer det att jag glömmer att "förnya" min dubblett. Det för med sig att jag i slutändan kan sitta med tre eller fyra olika versioner och måste då gå igenom var och en av dem för att kunna komma fram till vilken (eller vilka) som är den senaste versionen. Den tiden hade jag istället kunna lägga på att skriva.
 
 
 
Trots min glömskhet håller jag ändå med om att det är en bra idé att spara sina skrivprojekt på olika ställen. Jag måste bara bli bättre på att komma ihåg att kontinuerligt uppdatera alla versioner. Det tar trots allt inte särskilt lång tid att göra och är guld värt om olyckan skulle vara framme.
Taggar: back-up, skrivprojekt;