Vad man använder sin tid till

För ett tag sedan hittade jag en bild på Instagram som sammanfattar ganska bra hur stor del man ägnar sig åt olika saker i det skrivande livet.
 
SYNTOLKNING:
Ett cirkeldiagram med rubriken "My writing life".
ca 50% - Worrying I'm not a good enough writer
ca 25% - Procrastinating
ca 12,5% - Actually writing
ca 6,25% - Reading & editing
ca 3,13% - Being mad at my characters for not obeying me
ca 3,13% - comparing myself to other writers

 
För egen del tror jag att "jämföra mig med andra författare" tar störst plats hos mig, tätt följt av att jag oroar mig för att jag inte skriver tillräckligt bra. Den minsta delen ägnas åt själva skrivandet.
 
Tänk vad mycket man hade kunnat få gjort om man slutar jämföra sig med andra och slutar oroa sig för kvaliteten på det man skriver. Dessa båda saker brukar - av naturliga skäl - få mig att tappa skrivlusten. Fast att bara sluta med det är lättare sagt än gjort. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag struntar i om det jag skriver är tillräckligt bra eller är lika bra som det andra skriver, för att sedan falla tillbaka till detta jämförande- och oroandeträsket igen. 😱
 
Hur ska man bära sig åt för att komma bort från dessa tankar? Vad kan jag göra för att få mig att sluta jämföra mig med andra? Och få mig att sluta oroa mig för om det jag skriver är tillräckligt bra eller inte? Jag tar tacksamt emot tips.