Skrivutmaningapril #8 - gestalta längtan

Med en djup suck sköt hon bak skrivbordsstolen en smula och stirrade oseende framför sig. Redan innan hon hade hunnit avsluta dagens skrivpass, hade tankarna vandrat långt iväg. Det hade skett smygande, så hon hade inte märkt det förrän hon insåg att hon inte längre hade koll på vad det var hon skrev.
 
"Det beror säkert på hennes sms i förmiddags", mumlade hon sorgset.
 
En av hennes vänner skulle bli utgiven på ett av landets största förlag. Efter flera års slit och väntan. Efter oändliga "Tack, men nej tack". Äntligen hade vännens dröm slagit in. En dröm som de båda delade - var och en på sitt håll.
 
 
 
Hon hade naturligtvis blivit glad å sin vän vägnar - det här var ju hur stort som helst - men samtidigt hade hon känt ett styng av sorg.
 
Efter det hade hon knappt kunnat tänka på annat än den dagen då hon själv skulle bli utgiven på förlag. Tanken kändes svindlande och glädjen skulle vara enorm. Hon kunde inte föreställa sig hur det skulle kännas att se sitt namn på en bok - en riktig bok - i en affär. Då skulle alla minsann få se! Hon skulle visa dem att hon minsann också kunde åstadkomma något. Hon skulle äntligen visa att hon var någon!
gestaltning - skrivutmaning