Bookis.com

Jag snubblade över ett reklaminlägg för en bra tid sedan, där företaget gjorde en jämförelse med bokbål. Det gjorde mig nyfiken på företaget ifråga - Bookis.com - så jag bestämde mig för att besöka sidan för att se vad Bookis är för något.
 
 
 
Det visade sig att Bookis.com är en sida där man kan sälja sina begagnade böcker. Det finns två fraktalternativ; möte (man ordnar själv med betalning och leverans direkt med säljaren) eller "hem till hem" (Bookis hämtar boken/böckerna hos säljaren och levererar till köparen).
 
Jag har därför själv lagt upp några böcker till försäljning - främst de antologier som jag medverkar i. Dessa antologier är helt nya och oanvända, men jag har inte kunnat välja det alternativet när jag skulle välja bokens skick. Därför har jag valt alternativet "som ny". Du hittar min försäljningssida här.
 
Jag tycker själv att det är hemskt att kontinuerligt bränns flera ton böcker, bara för att man inte vill läsa böckerna mer. Av den anledningen är den här typen av sidor och andra försäljningskanaler för böcker bra. En bok kan ju läsas om flera gånger. De har en relativt lång livstid - så länge man tar hand om sina böcker. Och genom att köpa begagnade böcker, sliter man inte lika mycket på miljön och så sparar man pengar - vilket jag har svårt att tro att någon tackar nej till. 😉