Min första författarförebild

I början av juli körde mina föräldrar upp till oss och lämnade några lådor som innehöll mina gamla saker (det som fanns kvar hos dem). Bland dessa saker  låg den här gamla tidningen.
 
 
 SYNTOLKNING: Magasinet SKÅNE, där Henning 
Mankell pryder omslaget.
 
Henning Mankell var en av de första och största förebilderna jag hade när jag började skriva "på allvar", eller när i vart fall tankarna på att bli författare föddes. "Eldens hemlighet" (den allra första boken av Mankell som jag läste) och böckerna om Kurt Wallander (där "Innan frosten" var den första som jag läste i serien om Kurt Wallander) gjorde avtryck i mitt eget skrivande. Fram till en bit in i första gymnasieåret, försökte jag skriva som Henning Mankell.

Jag fick nöjet att träffa honom på en av hans signeringar i Malmö, våren/sommaren 2008. Efter signeringen pratade jag lite med honom. Det mötet blev inte som jag hade hoppats på eller önskat mig, men den stora respekten för honom har alltid funnits kvar.

När han gick bort för några år sedan, sörjde jag. Men minnena och respekten bär jag med mig.

Tack Henning Mankell. ❤️ Ditt författarskap hjälpte mitt eget skrivande på traven. För det kommer jag alltid att vara troligt tacksam. 📚