Författare - med rätt att ljuga?

I - i vart fall - ett av Författarpoddens avsnitt, pratar Frida Skybäck och Agnes Hellström om marknadsföring och om att bygga upp sitt varumärke. Det som jag reagerade ganska starkt på, var att de verkar tycka att det är helt okej att ljuga om sig själv och sitt författarskap, för att framstå som mer intressant.
 
Nu vet jag inte om det faktiskt är så det går till när man väl är en utgiven författare, men jag skulle aldrig få för mig att ljuga om mig själv eller mitt framtida författarskap, bara för att göra andra intresserade av mig och det jag skriver.
 
 
 
 
Vad är det för mening med det? Jag är den jag är och skriver som jag gör. Jag vill att läsarna ska tycka om det jag skriver och inte vad de tror om mig, bara för att jag har valt att ljuga - eller "tänja på sanningen" - om något. Det måste ändå bli värre för en när sanningen väl kommer fram? Jag skulle i alla fall känna avsmak för en författare som ljugit på det sättet.
 
Förvisso är det här med marknadsföring svårt (och det är jag nog inte ensam om att tycka), men jag vill gärna tro att det finns andra sätt att nå ut än att försköna sanningen?
 
Vad är dina tankar om det här?
aspirerande författare - författardrömmar - författare som ljuger - marknadsföra sig själv - marknadsföring