Kombinerat födelsedagsfirande och releasefika

Varje medverkande författare i Över en höstfika skulle ha en releasefika i sin hemstad. Eftersom jag inte hittade något fik här i Falkenberg som jag var nöjd med, hörde jag med Ariton Förlag ifall det var okej om jag hade min releasefika här hemma. Det var det och därför passade jag på att kombinera fikan med mitt eget födelsedagsfirande tillsammans med min make, mina föräldrar samt min syster och hennes familj.

Självklart bakade jag tårtan själv och dagen till ära blev det följande;

 
 

Tårtan bestod av två bottnar, varav en färgades grön och en färgades röd/rosa. Mellan bottnarna hade jag Ahlgrensbilar-fluff och till sist hade jag spacklat tårtan med vit chokladsmörkräm. Tårtan kläddes och dekorerades med hemmagjord sugarpaste och texten skrevs med grön pyntgelé.

Smörkrämen blev dock en besvikelse, i och med att den inte smakade så mycket vit choklad som jag hade hoppats. När jag klädde tårtan började sugarpasten bråka med mig och bestämde sig för att smulas sönder. Aja, helheten blev i alla fall nästan likt det jag hade tänkt mig. Tårtan var i alla fall god och det är trots allt huvudsaken! :-)
Ariton förlag - boktårta - födelsedagstårta - Över en höstfika