Mina nio mest gillade Instagraminlägg 2020

Precis som många andra på Instagram, använde jag mig av en app för att få fram vilka nio inlägg som var de mest gillade under året som varit. För 2020 blev resultatet följande.
 
 
Den 27 juni lade jag upp en (kanske inte alltför smickrande) bild på mig med en tårtbit. Varför? Jo, för att jag lyckades skriva klart råmanuset (det som tills vidare har arbetstiteln "Besatt"). Jag hade lovat maken att jag skulle bjuda på tårta den dagen då jag blev klar med råmanuset. Den kvällen var jag otroligt glad och det kändes overkligt att jag faktiskt hade lyckats skriva en stomme. 
 
Den 11 februari skrev jag om de tvivel som jag då och då drabbas av. Emellanåt känns det som att jag bara borde lägga ner skrivandet, eftersom det ändå känns som att ingen vill läsa smörjan som jag skriver. Jag önskade (och önskar fortfarande) att jag vore mer som den lilla katten.
 
Den 5 maj berättade jag att jag hade hoppat på Skrivstreak som brukar köras igång i maj och går ut på att man ska skriva minst en mening varje dag under maj. För varje dag man gör det, får man "kryssa av" den dagen. Jag hade gjort en så kallad "tracker" i min bullet journal.
 
 
 
Den 26 mars insåg jag att jag verkligen skulle behöva ha en professor Snape i mitt liv som kunde ställa den där frågan emellanåt. För då hade jag inte vågat göra annat än att skriva, eftersom jag tycker att han är lite läskig när han pratar så lågt och släpigt.
 
Den 26 februari avslöjade jag det besked som jag hade fått från Ariton Förlag - de ville ha med min novell i deras kommande novellantologi "Ögonblick av galenskap". Det är alltid lika kul att få ett sådant besked, trots att jag nu har medverkat i nio novellantologier.
 
Den 29 januari hoppade jag på författaren Tobias Söderlunds utmaning #författarfyran, som gick ut på att man skulle komponera ihop en meme bestående av fyra bilder till ovanstående påståenden.
 
 
 
Den 18 mars hakade jag på #dopplegangerchallenge som spreds på bl.a. Instagram. Det gick ut på att man skulle lägga upp en bild på den kändis som man föreställer. Till en början tyckte jag inte att jag var lik någon kändis, men till slut kom jag på att jag som barn blev kallad för Pippi Långstrump. Och visst finns det vissa likheter med Pippi när jag var runt 8 år...
 
Den 20 januari berättade jag att jag hade blivit med författarsida på Facebook. Jag är inte särskilt förtjust i Facebook, men jag fick till slut vika mig och skaffa ett konto eftersom det är där all kommunikation har skett kring de novellantologier som jag har medverkat i. Och för att ha en möjlighet att synas, valde jag till slut att även skaffa en författarsida.
 
Den 13 februari berättade jag att manuset tog en helt annan vändning än vad jag hade tänkt mig, eftersom min huvudkaraktär gjorde något jag inte hade räknat med. Och att han genom det troligtvis riskerade sin anställning...