Den viktiga fikastunden

Jag inser nu när jag ska skriva det här inlägget, att jag missade att berätta om en ny skrivtävling som Ariton förlag hade och där deadline var 8 juli. Temat var den viktiga fikastunden. Jag lyckades få ihop ett bidrag och skickade in det sista dagen. Om novellen räcker hela vägen fram får vi se. Man förväntas få svar runt 26 augusti.
 
 
 
Nästan med en gång visste jag vad jag ville skriva om. Som vanligt vågar jag inte säga för mycket om novellen - åtminstone inte innan jag vet om den blir antagen eller inte - men jag tror att det är ett "problem" som är vanligare än vad man tror. Dessvärre tycker jag själv att jag enbart bara skrapade på ytan. Fast den har potential, så om den inte blir antagen kanske jag använder den till min egen novellsamling - efter att ha utvecklat den såklart.
Ariton förlag - den viktiga fikastunden
Anna

Håller tummar och tår att det går vägen! Gillar verkligen också att skriva, såg att Tidningen SKRIVA har en skrivartävling som är öppen, fattar jag det som, för alla oavsett om man är prenumerant där el ej, kanske ska kolla = :D deadline är 22 juli :D Skickar länken, hoppas det är ok :D Jag själv försöker skriva en barnbok, som riktar sig för lite äldre, typ 5-6 åringar..men har även ett annat "färdigt" manus som jag vill skicka in men är såå feg!

LÄNKEN

https://tidningenskriva.se/tavlingar/skrivtavlingar/ny-omgang-av-skrivas-novelltavling-pa-temat-djupt-vatten/Kram

Svar: Tack. :-) Åh, den skrivtävlingen har jag faktiskt missat. För oftast är deras tävlingar bara för prenumeranter. Ska definitivt kolla på den. Tack för tipset!
Åh, jag känner igen känslan av att inte våga pga rädsla. Men grattis till att du har ett färdigt manus i alla fall! :-D Jättebra jobbat. Jag hoppas verkligen att du lyckas samla tillräckligt med mod för att våga skicka in det till förlag - för du förlorar inget på att göra det, däremot har du allt att vinna. Får du nej, så har inget förändrats liksom. Men om de vill ge ut ditt manus har du tagit flera steg framåt (om du förstår hur jag menar?).

Kram
Jessica Berggren Turban

Anna

Tusen tack för dina ord!! :D Ja du har helt rätt, men är så feg. Blir säkert ett nej (inte konstigt) o så kommer mina funderingar kring om jag verkligen sak skriva att ändras osv.. haha XD
Ang den tipsade tävlingen; fattade det som att det var för alla, det har stått väldigt tydligt annars.. :D skickade faktiskt in, blev helt sjukt avslut men kände att det var så kul att bara skriva så egentligen är det inte så noga. Kan använda det där materialet till något annat kanske :D

Svar: Äsch, försök att tänka positivt :-) det kan lika gärna bli ett ja, som ett nej. Och ett nej är inte hela världem - det går alltid att ge ut själv :-) men jag förstår din känsla.
Lycka till! Jag ska hålla tummarna för dig. Jo, det viktigaste är ju att man tycker att det är kul att skriva och som du säger kan man alltid använda sina berättelser till något annat om de inte blir utvalda till vinst. Jag får se om jag får ihop något. Tror inte att jag hinner det.
Jessica Berggren Turban