Jessica Berggren Turban

- Min lilla författarhörna

Lucka 23: Offerlammet

Offerlammet
 
Jag utgick från Johannes Winger-Langs bild Forest shadowplay när jag skrev den här novellen. Så snart den var klar, inspirerades jag till att skriva fler noveller om skogsrået och sätta ihop dem till en novellsamling. Hittills har jag åtminstone ytterligare en novellidé, men de andra kommer växa fram allteftersom.
 
Jag funderade mycket på namnet på den här novellen. Till en början hade jag en annan titel, men tyckte att den passade bättre till nästa novell som jag ska skriva. Därför fick den slutligen byta namn, efter mycket funderande.
Taggar: Johannes Winger-Lang, Offerlammet;

Lucka 21: Iskall gravkammare

Iskall gravkammare
 
Under våren 2010 hade jag via arbetsförmedlingen fått praktik i en matbutik i Strängnäs och under en arbetsdag började den här novellen växa sig fram, då jag arbetade med frysarna.
Taggar: julkalender;

Lucka 19: Vaniljfärgad päls

Vaniljfärgad päls
 
Innan jag beslutade mig för att välja Hennes skrik till den där uppgiften i svenska, skrev jag den här novellen utifrån ett vykort som föreställde ett vinterlandskap. Fast eftersom jag inte kunde få till en oväntad tvist med den här berättelsen, valde jag att istället skriva Hennes skrik.
Taggar: julkalender, vaniljfärgad päls;